Drob De Legume
Sursa Drob de legume
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Zilele astea (adica azi, si cel mult maine :P) vreau sa va arat ultimele retete de post pe care le-am pregatit in postul asta, fiindca dup-aia n-o sa mai am timp nici sa respir :)))
Nu mi-am propus sa ma extenuez cu ocazia venirii iepurasului :D ...dar cele cateva idei, care imi bantuie de cateva saptamani gandurile, vor trebui puse in practica ( e vorba de multa ciocolata and stuff :P ) asa ca toate pregatirile astea imi vor rapi ceva din timpul pe care oricum nu-l am :P
...da' hai sa nu ma mai tangui atata si sa va las in compania acestui drob minunat, proaspat si usor, ca o insorita zi de primavara :)
Ingrediente:
- 2-3 morcovi mari
- 4 cepe mari
- 2 dovlecei mai subtiri (cu samburi cat mai mici si putini)
- 1 ardei gras rosu, mare
- 1 ardei gras verde
- 200 g. mazare din conserva
- 1\2 punga cu granule de soia
- 1 cana (250ml.) cu orez
- 2 legaturi de marar
- 2 legaturi de patrunjel
- sare, piper
- ulei vegetal
- apa
- pesmet pentru tapetat tavile
Se pun granulele de soia intr-un vas cu apa si un praf de sare la fiert ( la foc mic) pana se umfla si se inmoaie. Orezul se spala si se pune si el la fiert.
Legumele se curata, se spala, mazarea se clateste si ea cu apa rece si se lasa intr-o sita la scurs .
Morcovul se rade pe partea cu ochiuri mari, ceapa se taie marunt, ardeiul gras se taie cubulete, dovleceii se taie in cuburi moderate ca marime. Verdeata se taie fin.
Intr-o tigaie de teflon, mai incapatoare, se pune ceapa si morcovul la calit in cca. 100 ml. ulei, la foc mic, acoperind vasul cu un capac. Cand au inceput sa se inmoaie, se adauga ardeii si dovlecelul si continuam calirea, inabusit. Daca e nevoie, se picura si cate putina apa. Cand legumele sunt calite se adauga mazarea, se mai tine cca. 2-3 minute pe foc, apoi se pune compozitia la racit.
Orezul fiert se pune intr-o strecuratoare si se spala cu apa rece. Granulele de soia se scurg bine, apoi se storc bine in mana.
Intr-un castron incapator se pun legumele calite si racite, orezul spalat si scurs bine, granulele de soia stoarse bine, verdeatza tocata, sare ,piper,inca vreo 30 ml. ulei vegetal si se amesteca bine compozitia, pana la omogenizare .
Se ung 2 tavi de chec cu margarina si se tapeteaza cu pesmet. Se pune compozitia de drob in cuptorul preincalzit bine, la foc mediu. Se coace aprox. 1 ora, timp in care mai intoarcem tavile in cuptor. Sunt gata cand s-au rumenit deasupra si cand scobitoarea iese curata din drob.
Se lasa sa se raceasca in forme, apoi se rastoarna pe o tava, fiecare drob separat. Se taie cand sint perfect reci (trebuie sa fie tinute la frigider, macar 4-5 ore), cu un cutit foarte bine ascutit.
Reteta preluata de la Carmen Spantu