Drob De Ciuperci
Sursa Drob de ciuperci
articol scris de Xandrinne blog de-alebubulinei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Hristos a inviat!
Cu ocazia sfintelor sarbatori care tocmai s-au incheiat am ales sa gatesc iar cu ajutorul prietenilor de la SunFood Fructe si Legume. Asa am ajuns sa raspund unei provocari tare simpatice, aceea de a gati impreuna cu alte doua prietene, Liana Toma si Liliana.
Preparatul pe care l-am pregatit eu a fost (la sugestia Lianei) un drob cu ciuperci. Am tot rasfoit retete si in cele din urma m-am oprit pe blogul Cristinei - Diva in bucatarie, si am folosit ideea sa, cu ceva modificari, ce-i drept.
Pentru ca nu e prima oara cand poposesc pe blogul ei profit de ocazie si ii transmit o imbratisare virtuala (chiar pe ultima suta de metri - sau centimetri, mai bine zis -). Gazda acestei luni este Cerasela.
Cam asa a aratat drobul meu (care mi-a placut foarte mult; am avut si drob de miel pe masa de Paste, sa stiti, pe ambele le-am savurat in egala masura).
Ingrediente:
2 borcane cu ciuperci SunFood,
1/2 conserva porumb SunFood,
1-2 cepe uscate,
3-4 fire ceapa verde,
2-3 fire usturoi verde,
1/2 ardei gras rosu,
200 g cascaval,
3 oua,
3 linguri smantana,
sare, piper,
3 linguri ulei,
marar, patrunjel verde.
Mai intai am scos ciupercile din conserva, le-am trecut printr-un jet de apa rece si le-am scurs.
Am calit in ulei ceapa tocata marunt, usturoiul taiat marunt, ciupercile, ardeiul taiat cubulete, cateva minute, pana a inceput ceapa sa-si schimbe culoarea.
Am potrivit gustul de sare si piper, apoi am oprit focul. Am lasat amestecul la racorit.
Am adaugat peste amestecul cu ciuperci cascavalul dat pe razatoarea mare, ouale, verdeata tocata si smantana.
Am amestecat bine ingredientele (daca doriti puneti si o lingura de pesmet).
Am tapetat cu unt si faina o forma coronita si am turnat amestecul, am nivelat.
Am copt drobul in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, cca 40 de minute (pana a inceput a se rumeni).