contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Drob Cu Maruntaie De Miel, Pulpe De Pui Si Verdeata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
mal

Am facut DROB in mai multe variante, dar n-am reusit sa postez mai mult de doua  pe blog.
Astazi am promis in stanga si-n dreapta ca o sa pun  si reteta aceasta, asa ca, desi e tarziu , clampanesc in taste :D.
Intai de toate spalati bine, apoi fierbeti in apa sarata maruntaiele de miel :

Dezosati doua pulpe de pui , intregi (mari)  si taiati-le cubulete.
Puneti carnea impreuna cu 4-5 linguri de ulei intr-o tigaie si lasati-o sa se friga , amestecand din cand in cand.

Cand scade sucul rezultat, adaugati 2 legaturi de ceapa verde , praz , usturoi verde ,marar, patrunjel , leustean ...toate maruntite.

Amestecati-le cu carnea, sarati dupa gust si mai lasati-le pe foc sa sfaraie putin.

Treceti maruntaiele de miel fierte pe sub un jet de apa rece....apoi taiati-le cubulete .
Adaugati-le peste amestecul din tigaie.

Lasati tigaia pe foc inca 2 -3 minute, apoi opriti focul.
Scoateti amestecul din tigaie intr-un castron si lasati-l sa se stampere.
Cand s-a mai racit, adaugati cateva oua.... sare , piper, boia , chili (dupa gust ).
Omogenizati.
Pentru a lega mai bine amestecul, adaugati si doua maini de fulgi de ovaz.

Amestecati bine.
Pregatiti tava in care urmeaza sa coaceri drobul.
Tapetati-o cu prapurele bine spalat cu apa calduta ( il ajuta sa fie mai maleabil )

Puneti tava cu drobul  intr-o alta tava tapetata cu hartie de copt.
Coaceti drobul in cuptorul incalzit la 160* cca 2 ore.
In ultimul sfert de ora modificati temperatura la 180* , astfel drobul se va rumeni :).
Lasati drobul sa se raceasca impreuna cu cuptorul.
Cat este inca suficient de caldut, scoateti-l din forma, altfel riscati sa se rigidizeze din cauza seului si e posibil sa nu-l puteti scoate intreg si frumos :).
Dupa ce se raceste, feliati-l si infruptati-va :)


SARBATORI BINECUVANTATE ! :)