Drob Cu Maruntaie De Miel, Pulpe De Pui Si Verdeata
articol scris de adriana_lucia blog adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am facut DROB in mai multe variante, dar n-am reusit sa postez mai mult de doua pe blog.
Astazi am promis in stanga si-n dreapta ca o sa pun si reteta aceasta, asa ca, desi e tarziu , clampanesc in taste :D.
Intai de toate spalati bine, apoi fierbeti in apa sarata maruntaiele de miel :
Dezosati doua pulpe de pui , intregi (mari) si taiati-le cubulete.
Puneti carnea impreuna cu 4-5 linguri de ulei intr-o tigaie si lasati-o sa se friga , amestecand din cand in cand.
Cand scade sucul rezultat, adaugati 2 legaturi de ceapa verde , praz , usturoi verde ,marar, patrunjel , leustean ...toate maruntite.
Amestecati-le cu carnea, sarati dupa gust si mai lasati-le pe foc sa sfaraie putin.
Treceti maruntaiele de miel fierte pe sub un jet de apa rece....apoi taiati-le cubulete .
Adaugati-le peste amestecul din tigaie.
Lasati tigaia pe foc inca 2 -3 minute, apoi opriti focul.
Scoateti amestecul din tigaie intr-un castron si lasati-l sa se stampere.
Cand s-a mai racit, adaugati cateva oua.... sare , piper, boia , chili (dupa gust ).
Omogenizati.
Pentru a lega mai bine amestecul, adaugati si doua maini de fulgi de ovaz.
Amestecati bine.
Pregatiti tava in care urmeaza sa coaceri drobul.
Tapetati-o cu prapurele bine spalat cu apa calduta ( il ajuta sa fie mai maleabil )
Puneti tava cu drobul intr-o alta tava tapetata cu hartie de copt.
Coaceti drobul in cuptorul incalzit la 160* cca 2 ore.
In ultimul sfert de ora modificati temperatura la 180* , astfel drobul se va rumeni :).
Lasati drobul sa se raceasca impreuna cu cuptorul.
Cat este inca suficient de caldut, scoateti-l din forma, altfel riscati sa se rigidizeze din cauza seului si e posibil sa nu-l puteti scoate intreg si frumos :).
Dupa ce se raceste, feliati-l si infruptati-va :)
SARBATORI BINECUVANTATE ! :)