Drob Cu Ciuperci
Sursa Drob cu ciuperci

articol scris de mariette blog carteacuretete.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Anul acesta ,din cateva motive...drob vegetal....reteta inspirata de la Maya,cu cateva modificari;
Ingrediente aluat:
unt topit-60 g
ou-1 buc
apa-150 ml
sare-1/2 lingurita
faina 350-400 g (sau cat cuprinde)
Se pune la rece pentru 30 min;
Ingrediente pentru umplutura:
ciuperci-500 g
ceapa verde-2 fire
ardei rosu-1 buc
pesmet-6 linguri
smantana -4 linguri
o legatura patrunjel verde
o legatura marar
4 oua fierte
3 morcovi fierti
3 linguri ulei
sare
piper
unt pentru uns tava
1-2 linguri pesmet pentru tapisat tava
pentru deasupra: galbenus amestecat cu doua linguri lapte,seminte diverse;
Am calit ceapa si legumele tocate martunt (se pot da si prin masina) pana a scazut apa din ciuperci,am luat de pe foc am condimentat,am adaugat pesmetul , smantana si verdeata
Am intins o foaie din 3/4 din aluat,am pus-o in tava unsa cu unt si tapisata cu pesmet, am pus jumatate din compozitie,felii de morcov fiert,oua fierte si restul de compozitie;Se modeleaza 1/4 din aluat ...dupa preferinte;
Am uns cu galbenus cu putin lapte,am presarat cateva seminte de mac si la copt,in cuptorul preincalzit la 180 grade,timp de 30-35 min;
si sectiunea ...
Pofta buna!