Dreptunghiuri Cu Crema De Ciocolata Alba
articol scris de adiscookblogspotco blog adiscook.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Trebuie să mulţumesc mai multor persoane pentru această prăjitură. Eu am văzut-o pe blogul lui Miha, ea a preparat "Romburi cu lapte", fiind preluată de la Flori şi de la Laura Sava. Mulţumesc tuturor pentru prăjitura delicioasă.
Ingrediente pentru blat:
- 6 ouă
- 230 g făină
- 230 g zahăr
- 3 linguri cacao
Ingrediente pentru cremă:
- 500 ml lapte
- 50 g amidon alimentar
- 100 g zahăr
- 50 g ciocolată albă
- 125 g unt
- 75 g zahăr pudră
Ingrediente pentru sirop:
- 50 ml apă
- 50 g zahăr
- 2 linguri lichior de ciocolată
Pentru glazură:
- un plic glazură Dr. Otker
Pentru prepararea blatului am mixat ouăle cu zahărul până ce acestea şi-au dublat volumul,
după care, le-am mutat într-un castron mare, unde am adăugat făina amestecată cu cacao, amestecând uşor în compoziţie. Am împărţit compoziţia în trei părţi egale şi am copt, pe rând, trei foi .
Pentru cremă, am amestecat zahărul cu amidonul,
adăugănd, în fir subţire 100 ml lapte. Restul de lapte l-am pus într-o cratiţă, am adăugat ciocolata albă mărunţită, iar după ce aceasta s-a topit am adăugat amestecul de amidon, lăsând pe foc până ce crema se îngroaşă, amestecând continuu.
Am preparat siropul din apă, zahăr şi lichiorul de ciocolată: am pus apa la fiert, am adăugat zahărul şi am fiert până ce acesta s-a topit. Am luat siropul de pe foc şi am adăugat lichiorul.
Am însiropat fiecare foaie cu sirop.
După ce crema de amidon s-a răcit şi a ajuns la temperatura camerei, ca şi crema de unt, am pus câte o lingură din crema de unt în crema de amidon, amestecând continuu.