contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dragi Copii, Am Sa Va Spun …

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

… nu, nu o poveste, de data asta o reteta. Si pe bune.

Vine in vizita un prieten cu ceva probleme de sanatate, asa ca azi e cracuinul de regim. Si incepem cu supa asta, nu am ce nume sa ii dau ca e o banala supa de legume cu paste dreasa cu iaurt si … hai sa vedem, criticul a zis ca a iesit nemaipomenita.

Am pus la inabusit in ulei de masline cu nitica sare, urmatoarele: cateva foi de salata, ceapa, morcov, telina, ardei gras, putin ardei iute, rosie decojita.

Cand a scazut apa am pus o lingurita de boia si am mai lasat doua clocote, apoi am acoperit cu apa si am pus la fiert. Din punctul meu de vedere e buna si acum.

Dar aveam ganduri mari, asa ca am pregatit un amestec din: zeama de lamaie, iaurt de baut, kefir si smantana (sigur ca puteti pune numai iaurt, smantana, ce vreti), piper si oregano.

Se pun taiteii si dupa ce sunt aproape fierti se aduce “leizonul” la temperatura zemii (cu grija, ca era sa imi pun taiteii in izmene), se lasa nitel pe foc amestecand fara sa clocoteasca si gata.

Merge de minune cu patrunjel sau fara, oricum e buna, mai ales calduta, dupa ce infuzeaza oregano, mai ales daca e din ala bun din geam sau din Kassandra, are o aroma teribila. Pozele sunt de la portia de degustat, ca la masa nu ma apuc sa fac.

Si strelicii, desi de ulei de masline, sunt pentru Puiu.

Apropos de calit/inabusit in ulei de masline, stiti teoriile, temperatura de fumegare, blabla, de obicei sunt de acord, dar am intalnit in Cesme o doamna in etate care ne-a dat sa mancam niste kofte, bune rau. Si am fost sa ii vad bucataria, blabla si din vorba in vorba am ajuns la: in ce prajiti koftele? Cica in ulei de masline, pentru noi, alt ulei nu exista. Asa ca teoriile sunt bune, practica ne omoara si de aia nu va iesi nici unu chef mancare cu gust de cazan sau ca la impinge tava. Dixit!

Cumparaturi (am iesit dupa lapte si cascavalurile le-am primit). Pentru cealalta reteta de oua umplute, va veni, de la masa de azi, am folosit ton afumat, oferta azi la BIlla, 11 lei plicul, bun.

Iar cascavalurile, bune, m-au intrigat prin altceva, unul este facut de Five Continents Groups SRL< rachiti, Botosani, celalalt de Five COntinents Tr.Co. 93, Fetesti. Vaca de pe ambalaj, aceeasi. Care e spilul?

A, in spate, briosa pe care am uitat sa o scot ieri la inaintare, de la Mega, buna.

rororo