Dovlecel Umplut Cu Telemea
articol scris de retete30minute blog retete30minute.wordpress.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru ca e vara si pentru ca pietele sunt pline de dovlecei de toate marimile(chiar si gradinile unora sunt pline de dovlecei)va sugerez sa cumparati unul si sa il umpleti cu telemea sau feta. Dat la cuptor face un snack excelent sau chiar o cina light.
Avem nevoie de:
- 2 dovlecei proaspeti(dovlecei al caror centru il putem folosi–fara samburi mari)
- 1 lingura unt
- 1 ceapa verde taiata marunt
- 2 catei de usturpoi zdrobiti
- 1 ou
- 1 1/2 lingura faina
- 2 cani de feta sau telemea taiata bucatele mici
- boia(optional boia iute)
1. Taiati dovleceii in 2, curatati centrul cu o lingura.
2. Intr-o tigaie topiti untul apoi caliti centrul curatat de dovlecei cu ceapa si usturoiul.
3.Intr-un vas bateti oul ca si pentru omleta, adaugati ceapa calita, faina si apoi branza feta apoi amestecati bine.
4. Umpleti dovleceii scobiti cu acest mix si apoi presarati boia. Dati la cuptor 180grade C cam 23-35 de minute.
POFTA BUNA!!!