Dovlecel Cu Branza La Gratar
articol scris de stamamadalinaandreea blog madalina-stama.net
Un aperitiv dietetic, care ajuta digestia gratie fibrelor din dovlecel si se pregateste foarte usor.
Aveti nevoie de un dovlecel mic si circa 50 de grame de branza buna, cu putine grasimi sau fara, un varf de sare si busuioc pentru decor (optional).
Dovlecelul se spala cu apa rece, nu se decojeste. Se taie in rondele mari, groase. Se ung cu ulei de masline. Se taie branza in felii subtiri.
Gratarul se incinge. Dupa ce s-a incins, se pun rondelele de dovlecel. Se tin doar pe o parte, pe fata care nu are branza, branza se aplica doar pe o fata. Feliile se tin putin pe gratar, pentru ca se gateste relativ repede, din acest motiv branza trebuie sa fie taiata subtire.
Cand s-a facut, dovlecelul capata nuanta aramie.
se pun pe un platou, se preseaza sare si cateva frunze de busuioc(optional) pentru prospetime.
Filed under: Aperitiv Tagged: 5% grasimi, aperitiv gustos, aperitiv light, aperitiv usor, branza, branza cu putine grasimi, branza la gratar, calorii, dietetic, dietetica, dovlecel, dovlecel cu branza la gratar, dovlecel la gratar, fibre, frigarui, gratar, lactate fara grasimi, lapte cu 1, lapte cu 1% grasimi, lapte fara grasimi, minerale, nutritie sanatoasa, piper, proteine, sare, vitamine