contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dovlecei,ardei Si Rosii Umplute

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Toata lumea face legume umplute cu carne.De data asta am experimentat carnea condimentata putin mai altfel,adica m-am inspirat din mititeii Laurei.
INGREDIENTE :
-ardei,rosii dovlecei
-1 kg carne tocata de vita
-1 ceasca orez
-2 cepe mari
-2 catei de usturoi
-o legatura de marar
-2 Lg coriandru macinat
-1 Lg menta uscata maruntita
-1 lg busuioc uscat
-1 ardei iute tocat sau fulgi de ardei iute (optional,functie de cat va place de iute mancarea)
-sare,piper
-4 Lg pasta de tomate
-aprox 150 g afumatura
-smatana
MOD DE PREPARARE:
-carnea se amesteca cu condimentele si orezul spalat bine,dupa care se acopera si se da la rece cateva ore,preferabil de seara pana dimineata,sa se amestece aromele.
-ardeii se curata de cotor si nervurile interioare,dovleceii se curata de coaja ,se scobesc de semninte si se taie la dimensiunea potrivita,iar rosiile se scobesc si ele de miez.
-umplem legumele cu carne,le asezam in cratita,asezam afumatura printre legume si turnam peste ele apa clocotita,miezul rosiilor scobite si  pasta de tomate .Lasam sa fiarba la foc mic,cam 20 de minute,dupa care punem cratita in cuptorul incins pentru inca vreo 20 minute,sa prinda legumele o mica crusta.

-si servim desigur cu smantana sau iaurt.



Articol recomandat de panseluta-violet.blogspot.com