contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dovlecei Umpluti

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

   Anul trecut am facut vinete umplute si mi-au placut foarte mult, asa ca, am incercat si dovlecei umpluti. De ardei umpluti nu va ma spun caci ei sunt deja traditionali. Imi place ideea asta de a umple legumele cu diferite compozitii. Mai am cateva legume pe care le pot umple, dar isi asteapta randul pana imi fac curaj :)

       Acesti dovlecei pot reprezenta un pranz perfect si chiar o cina, pentru ca sunt facuti la cuptor, cu o carne slaba, asa ca puteti sa ii savurati fara remuscari.


Ingrediente:

2 dovlecei
1 ceapa
½ ardei rosu
½ ardei galben
½ morcov
400g piept de pui
3-4 catei de usturoi
2 linguri pesmet
Sare,piper
Patrunjel

(3 portii)

Mod de preparare:

Legumele si pieptul de pui  se taie cubulete mici, in afara de morcov care se da pe razatoare.

 Intr-o tigaie incapatoare se pune puiul,usturoiul  si 2 linguri ulei, se caleste putin,apoi se adauga legumele si se tin la foc mic pana se inmoaie putin. Se adauga condimentele,rosiile si patrunjelul tocat. Se adauga o lingura de pesmet.

Dovleceii se taie pe jumatate si se scobeste mijlocul cu o lingura. O tava se unge cu unt sau ulei si se aseaza dovleceii; se pune umplutura. Restul de pesmet se presara peste dovlecei.

Se pune apa pana ajunge la mijlocul dovleceilor (se mai completeaza din cand in cand) si se baga in cuptor pentru 40-45 minute, pana se inmoaie dovleceii.
 Se servesc cu sos de smantana.
Pofta buna!!!