Dovlecei Umpluti
articol scris de thegreenfoot.blogspo blog thegreenfoot.blogspot.com
Cand ma gandesc la dovlecei umpluti primul cuvant care imi vine in minte este suculent, de aceea dovleceii au fost un fel preferat in timpul verii. Iar acum ca s-a mai racorit, profit la maxim si fac cat de des pot aceasta mancarica delicoasa.
Mod de preparare:
Dovleceii se spala, se curata de coaja daca aceasta arata urat, se taie pe jumatate si se scobesc de miez cu ajutorul unei lingurite astfel incat sa ramana cam 1 cm de la margine.
Ceapa se taie marunt, morcovul se da pe razatoare, miezul de dovlecel se marunteste. Ceapa si morcovul se calesc in putin ulei, iar cand ceapa a devenit sticloasa se adauga si miezul de dovlecel. Se amesteca carnea, ceapa, morcovul, miezul de dovlecel si verdeata tocata marunt si se adauga sare si piper dupa gust.
Jumatatile de dovlecel se umplu cu acest amestec (daca mai ramane din tocatura se pot umple 1-2 ardei), se rade putin cascaval si se pun felii de rosii deasupra.
Se stropesc dovleceii cu putin ulei, apoi se aseaza in tava unsa cu ulei. Tava se da la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 40 minute. Dovleceii se servesc alaturi de sosul care s-a format in timpul coacerii.
Un pont de la mine: dovlecei umpluti cu branza si marar, cascaval ras deasupra, ornat cu rosii rondele. O varianta de dovlecei umpluti teribil de gustoasa.