Dovlecei Umpluti La Cuptor
articol scris de mihaela18 blog micky-mihaela.blogspot.com
Ingrediente:
- 4 dovlecei mici,
- 1 ceapa,
- 2 linguri de ulei.
- 1 ou,
- 50 g telemea de vaca,
- 100 g cascaval,
- sare,
- piper,
- 1/2 legatura marar,
- 1/2 legatura patrunjel,
- 3-4 rosii.
Mod de preparare:
Dovleceii se spala, se taie in doua si se curata mijlocul cu o lingurita.
Mijlocul dovlecelului se toaca marunt.
Ceapa se curata, se toaca marunt.
Telemeaua de vaca se da pe razatoarea mare, la fel si cascavalul.
Mararul si patrunjelul se toaca marunt.
O rosie se toaca marunt.
Celelalte rosii se vor taia feliute (avem nevoie de 8 felii).
Ceapa se caleste in uleiul incins, se adauga si dovlecelul tocat si se amesteca.
Dupa ce s-au prajit se adauga si rosia taiata cubulete si se mai lasa pe foc 5 minute.
Se da cratita de pe foc si se lasa un pic sa se raceasca.
Adaugam oul batut, telemeaua, jumatate din cascaval si mararul.
Condimentam cu sare si piper.
Dovleceii se pun intr-o tava unsa cu unt.
Se vor umple cu compozitia facuta.
Aranjam cate 2 felii pe fiecare dovlecel si punem cascaval deasupra.
Se dau la cuptor pentru 30 minute.
Servim fierbinti!
Bon Appetit!