Dovlecei Umpluti Cu Ricotta Si Legume

articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Din colectia "Ce mai face Maya cu dovleceii din gradina".Dupa cum stiti,dovleceii îmi invadeaza gradina.Nu mai stiu ce sa inventez.Fac si din retetele vechi,iar clasica-Dovlecei invizibili a la Lilly in the Kitchen-,nu are voie sa lipseasca în acest sezon.Este,si va ramîne (cea mai cea)speciala pentru mine,dar ai mei mai cer si altceva.Asa ca azi,în urma unei discutii pe yahoo cu sorella mea,am hotarît sa fac o fuziune între fantezia mea si ceva ce a servit ea în concediu la cina,cred.Rezultatul?Mai mult decît satisfacator!


Ingrediente:
- 3 dovlecei
- 2 fire de ceapa verde
- 2 catei de usturoi
- 1 vînata
- 1 ardei gras rosu
- 2 rosii
- cimbru proaspat
- 250 g ricotta
- 2 linguri pesmet(pentru pane)
- 4-5 linguri ulei de masline
- sare,piper
Am spalat dovleceii si i-am taiat în jumatate pe lungime,apoi le-am scobit pulpa,
si i-am sarat.Am presarat cimbru tocat deasupra,i-am stropit cu ceva ulei de masline,
apoi i-am dat la cuptor pentru 15 minute la 200 °C.Între timp m-am ocupat de umplutura.
si i-am sarat.Am presarat cimbru tocat deasupra,i-am stropit cu ceva ulei de masline,
apoi i-am dat la cuptor pentru 15 minute la 200 °C.Între timp m-am ocupat de umplutura.

Am calit ceapa taiata rondele în putin ulei de masline.

Am adaugat vînata curatata de coaja si taiata cubulete,
si am amestecat pe foc pîna s-a înmuiat putin,apoi am sarat si piperat dupa gust.
si am amestecat pe foc pîna s-a înmuiat putin,apoi am sarat si piperat dupa gust.

Am adaugat pulpa dovleceilor si cimbru tocat,si am mai amestecat cîteva minute pe foc iute.

Ardeiul gras,l-am curatat de coaja cu peeler-ul de legume(nu cel de cartofi),
l-am tocat cubulete si l-am adaugat la amestecul de legume.
Dupa înca 2-3 minute de învîrtit,am tras tigaia de pe foc,si am lasat cîteva minute sa se racoreasca.
l-am tocat cubulete si l-am adaugat la amestecul de legume.
Dupa înca 2-3 minute de învîrtit,am tras tigaia de pe foc,si am lasat cîteva minute sa se racoreasca.

Dupa ce am adaugat ricotta,amestecul mi s-a parut cam moale,asa ca am adaugat 2 linguri de pesmet.
Degustati si condimentati daca mai este nevoie.Cu acest amestec am umplut dovleceii.
Deasupra am presarat cubulete de rosii decojite de pielita,
dupa care am dat tava în cuptorul preîncalzit la 200 °C.I-am lasat pîna s-au rumenit putin deasupra.
Degustati si condimentati daca mai este nevoie.Cu acest amestec am umplut dovleceii.
Deasupra am presarat cubulete de rosii decojite de pielita,
dupa care am dat tava în cuptorul preîncalzit la 200 °C.I-am lasat pîna s-au rumenit putin deasupra.

Am servit cu pecorino razuit grob.Bun bun!

