contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dovlecei Umpluti Cu Ricotta Si Legume

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Din colectia "Ce mai face Maya cu dovleceii din gradina".Dupa cum stiti,dovleceii îmi invadeaza gradina.Nu mai stiu ce sa inventez.Fac si din retetele vechi,iar clasica-Dovlecei invizibili a la Lilly in the Kitchen-,nu are voie sa lipseasca în acest sezon.Este,si va ramîne (cea mai cea)speciala pentru mine,dar ai mei mai cer si altceva.Asa ca azi,în urma unei discutii pe yahoo cu sorella mea,am hotarît sa fac o fuziune între fantezia mea si ceva ce a servit ea în concediu la cina,cred.Rezultatul?Mai mult decît satisfacator!

Attached Image

Attached Image

        Ingrediente:
  • 3 dovlecei
  • 2 fire de ceapa verde
  • 2 catei de usturoi
  • 1 vînata
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 rosii
  • cimbru proaspat
  • 250 g ricotta
  • 2 linguri pesmet(pentru pane)
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • sare,piper

Am spalat dovleceii si i-am taiat în jumatate pe lungime,apoi le-am scobit pulpa,
si i-am sarat.Am presarat cimbru tocat deasupra,i-am stropit cu ceva ulei de masline,
apoi i-am dat la cuptor pentru 15 minute la 200 °C.Între timp m-am ocupat de umplutura.

Attached Image

Am calit ceapa taiata rondele în putin ulei de masline.

Attached Image

Am adaugat vînata curatata de coaja si taiata cubulete,
si am amestecat pe foc pîna s-a înmuiat putin,apoi am sarat si piperat dupa gust.

Attached Image

Am adaugat pulpa dovleceilor si cimbru tocat,si am mai amestecat cîteva minute pe foc iute.

Attached Image

Ardeiul gras,l-am curatat de coaja cu peeler-ul de legume(nu cel de cartofi),
l-am tocat cubulete si l-am adaugat la amestecul de legume.
Dupa înca 2-3 minute de învîrtit,am tras tigaia de pe foc,si am lasat cîteva minute sa se racoreasca.

Attached Image

Dupa ce am adaugat ricotta,amestecul mi s-a parut cam moale,asa ca am adaugat 2 linguri de pesmet.
Degustati si condimentati daca mai este nevoie.Cu acest amestec am umplut dovleceii.
Deasupra am presarat cubulete de rosii decojite de pielita,
dupa care am dat tava în cuptorul preîncalzit la 200 °C.I-am lasat pîna s-au rumenit putin deasupra.

Attached Image

Am servit cu pecorino razuit grob.Bun bun!

Attached Image

Attached Image

Articol recomandat de mayas-esprit.blogspot.com