Dovlecei Umpluti Cu Orez,branza Si Cascaval
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am gasit in piata niste dovlecei fragezi,aratosi, tocmai buni pentru o umplutura absolut speciala .
O reteta pentru acest inceput de vara ,grozav de gustoasa !
Ingrediente pentru 2 dovlecei taiati in doua,adica 4 bucati :
2 dovlecei spalati si curatati de capete
1 ceapa
4 linguri de orez
4 linguri de branza rasa
4 linguri de smantana
4 linguri cascaval ras
4 linguri pesmet
patrunjel
sare si piper alb
Incingem cuptorul .
Taiem dovleceii in doua pe lung, apoi Ii scobim de miez cu ajutorul unei linguri.
Miezul se pastreaza!
Presaram sare si piper si Ii coacem cu scobitura in sus,intr-o tava, pentru 15 minute.
In acest timp vom pregati umplutura :
Intr-o tigaie incingem putin ulei si calim ceapa tocata pana devine translucida,apoi adaugam miezul de la dovlecei taiat in bucatele si orezul .Acoperim si lasam sa se inabuse si sa se umfle orezul.Daca lichidul se evapora repede,vom adauga putina apa.Cand compozitia este legata ,dam la o parte de pe foc.Lasam sa se racoreasca si adaugam branza rasa,sare,piper alb si patrunjel tocat.
Umplem dovleceii cu aceasta mixtura si deasupra lor presaram pesmet,cate o lingura pentru fiecare bucata,apoi razuim cascaval.
Mai dam la cuptor pentru inca 10 minute.
Servim preparatul cu rosii proaspete !
O bunatate ,sa mai facem ! :)