Dovlecei Umpluti Cu Carne Tocata
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Poftiţi dovlecei umpluţi!
Azi le dedicăm o odă
Sunt gustoşi şi-aşa cocheţi
De parcă prezintă modă.
Ce iti trebuie (poza 1)
- 3 dovlecei mai mari
- 500 gr carne tocata (vita si porc, tocata in casa de preferat)
- 1 ceapa tocata marunt
- 2 morcovi mai mici dati pe razatoare
- 1 legatura patrunjel
- 4 linguri orez
- 100 ml ulei (de pus in tava in care ii coacem)
- sare, piper, condimente dupa preferinte
- 2 rosii pt feliat rondele si pus capacele (deasupra dovleceilor umpluti)
Plan de lucru:
- Amestecam intr-un bol carnea tocata, morcovul, ceapa, orezul, patrunjelul si condimentele (pozele 2 si 3).
- Spalam si taiem pe jumatate dovleceii (sau in 3 daca este cazul) , apoi ii scobim in interior si scoatem partea cu seminte (poza 4).
- Umplem cu amestecul de carne, fiecare bucata de dovlecel (poza 5).
- Asezam deasupra lor capacele formate din rondele de rosii (poza 6).
- Asezam dovleceii intr-un vas in care am pus apa (pana la jumatatea lor), ulei si rosii tocate marunt.
- Lasam la cuptor 45 minute la 190 grade, pana se rumenesc frumos deasupra.
- Servim simpli sau cu smantana (poza 7).
Timp de preparare:80 minute (cu tot cu timpul de coacere)
Pret: 18 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
Filed under: A51. Preparate din porc