Dovlecei Umpluti Cu Carne De Pui
articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente
1300 g dovlecei (eu am avut 4)300 g carne de pui (pulpe dezosate)
3 rosii
2 cepe
1/2 ardei gras
80 g orez
1 lg bulion
sare
Mod de preparare:
1. Spalati carnea o curatati de grasime, o taiati cuburi mici si o puneti la rumenit intr-o tigaie non-aderenta.2. Taiati ceapa si puneti-o peste carne. Adaugati rosiile si adeiul cuburi, puneti deasupra un capac si lasati la foc potrivit 15 min amestecand din cand in cand.
3. Curatati dovleceii e coaja si oparitii 3-5 min.
4. Dupa i-ati oparit scoateti dovleceii, taiati-i in 2 sau in 3 (depinde de marime) si scoateti miezul (cu grija) cu o lingurita.
5. 1/4 din miezul scos il taiati, il puneti in tiagaie alaturi de carne si lasati la foc mediu inca 15 min.
6. Orezul il fierbeti separat intr-o cana de apa.
7. Dupa ce s-a fiert il puneti in tigaia cu legume + carne, adaugati si sare dupa gust si amestecati.
8. Umpleti dovleceii cu compozitia din tigaie, puneti-i intr-un vas (de lut am avut eu), puneti 1/2 cana cu apa, acoperiti si dati la cuptor 25 min la 200°C.
9. Amestecati 1 lg de pasta tomata cu 1/2 cana apa, puneti deasupra dovleceilor si mai lasati la cuptor 20-30 min. Scoateti si apucati-va de papat.