Dovlecei Si Conopida In Suc De Rosii - Conserva
articol scris de Daniela blog danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.com
Este tare frumoasa si bogata piata la momentul acesta, mai ales ca s-au inventat acele piete volante care, e drept, nu au produse ieftine dar au produse foarte, foarte proaspete.
Am fost simbata in piata volanta a Clujului, pe platoul Salii Sporturilor si am luat conopida si dovlecel pentru a pune pe iarna, cu suc de rosii,la borcane de 1,700 kg.
Foarte proaspete, le-am curatat si le-am oparit impreuna cu mararul tocat marunt. . Separat, am facut un bulion de rosii pe care l-m pus fierbinte peste legume, am rotit borcanele ca sa intre peste tot bulionul, deasupra am pus la fiecare borcan cite o aspirina , le-am capsat si le-am sterilizat inca 40 de minute.
Din 15 dovlecei (cam de 1 kg fiecare), 6 conopide mari si 10 kg de rosii mi-au iesit 11 borcane de conopida si 9 borcane de dovlecei .
Este intr-adevar de lucru dar , daca tii cont ca iarna doar pui mina pe borcanul din pivnita si ai rezolvat problema legumelor, atunci merita efortul .
Este adevarat ca se gasesc legume proaspete si iarna dar in nici un caz nu vor avea gustul acestora din vara care sint culese direct din gradina si clar ca nici pretul de acuma( 2 lei rosiile, 2 lei conopida, 1 leu dovleceii).