contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dovlecei Si Conopida In Suc De Rosii - Conserva

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

 

Este tare frumoasa  si bogata piata la momentul  acesta, mai ales ca s-au inventat acele  piete volante care, e drept, nu au produse ieftine dar au produse foarte, foarte proaspete.
Am fost simbata in piata volanta a Clujului, pe platoul Salii Sporturilor  si am luat conopida si dovlecel pentru a pune pe iarna, cu suc de rosii,la borcane de 1,700 kg.

 

 

 


Foarte proaspete, le-am curatat si le-am oparit impreuna cu  mararul tocat marunt.  . Separat, am facut un  bulion de rosii  pe care l-m pus fierbinte peste legume, am rotit  borcanele ca sa intre peste tot bulionul, deasupra am pus  la fiecare borcan cite o aspirina , le-am capsat si le-am  sterilizat  inca 40 de minute.
Din  15 dovlecei (cam de 1 kg fiecare), 6 conopide mari si 10 kg de rosii  mi-au iesit  11 borcane de conopida si 9 borcane de dovlecei .

 

 

 

Este intr-adevar de lucru dar , daca tii cont ca iarna doar  pui mina pe borcanul din pivnita si ai rezolvat problema legumelor, atunci merita efortul .
Este adevarat ca se gasesc legume proaspete si iarna dar in nici un caz nu vor avea gustul acestora din vara care sint culese direct din gradina si clar ca nici pretul de acuma( 2 lei rosiile, 2 lei conopida, 1 leu dovleceii).


Articol recomandat de danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.com