contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dovlecei Scăzuţi Cu Ouă

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Apăsaţi aici pentru a descărca sau imprima reţeta (Google Docs).

Ingrediente:
3 dovlecei mari, 6 ouă, o legătură mare de mărar proaspăt, o ceapă mare, 3 căţei de usturoi, 50 ml suc de roşii, puţin ulei pentru călit, sare, piper.

Mod de preparare:
Într-un vas cu apă se pun ouăle la fiert, la foc potrivit şi se lasă aproximativ 10-15 minute, să fie fierte tare.
Se curăţă ceapa, se spală şi se taie mărunt.
Într-o tigaie mare se pune ulei la încins, se adaugă ceapa şi când devine sticloasă
se pune usturoiul curăţat, spălat, tocat şi se lasă la călit 1-2 minute, la foc mic.

 

Dovleceii se curăţă, se spală, se şterg, se dau pe răzătoarea mare (dacă au sâmburi mari, se scot cu o lingură şi apoi se dau pe răzătoare).
Se pun dovleceii peste ceapă,
se condimentează cu sare şi piper şi se lasă la fiert, la foc potrivit.
Când s-au înmuiat, se presară mărarul spălat şi tocat şi se mai lasă pe foc.

 

După ce au fiert ouăle, se scurg de apă, se toarnă apă rece peste ele, se decojesc şi se dau pe răzătoarea mare.
Apoi se adaugă peste dovlecel, împreună cu sucul de roşii, iar dacă mai este necesar, se completează cu sare şi piper.
Se amestecă bine şi se iau de pe foc.
Se servesc calzi, ca atare sau ca garnitură.
Poftă bună!

Articol recomandat de reteteilustrate.blogspot.com