contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dovlecei Pane

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Cum piata este plina de dovlecei, iar noi ii indragim tare muuult mai ales pane cu mujdei de usturoi, iata ca ma apucas de treaba.....


Ingrediente:
  • 2 dovlecei (potriviti)
  • 2 oua
  • aprox. 150 g faina
  • ulei
  • sare, piper
Preparare
Spalam, nu curatam dovlecelul de coaja decat capetele le inlaturam si ii taiem rondele. 

Saram dovlecei (putem pune si putin delikat) apoi ii punem intr-o strecuratoare si lasam asa pana isi mai lasa din apa.

Intre timp facem sosul bechamel care trebuie sa fie ca o smantana densa: batem bine ouale cu putina sare si piper apoi treptata incorporam faina pana obtinem o compozitie densa. Dupa ce dovlecei au stat destul la scurs se scoat din strecuratoare pe un servet de hartie.  Dovlecei se dau prin bechamel si se prajeste in ulei, pana devine auri. Am servit cu mujdei si paine de casa......