Dovlecei Pane Răzuiţi
Sursa Dovlecei pane răzuiţi
articol scris de reteteilustrate blog reteteilustrate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Apăsaţi aici pentru a descărca sau imprima reţeta (Google Docs).
Ingrediente:
2 dovlecei mari, 2 ouă, 150 gr făină, sare, ulei pentru prăjit.
Mod de preparare:
Se curăţă dovleceii, se spală bine, se şterg, se dau pe răzătoarea mare, se presară cu sare şi se lasă 10-15 minute.
Apoi se storc foarte bine, în mână, de apa lăsată de sare.
Se adaugă ouăle, făina, se completează cu sare după gust (dacă mai este nevoie) şi
se amestecă bine.
Într-o tigaie, se pune uleiul la încins, la foc potrivit. Se ia câte o lingură din compoziţia de dovlecel, se aşează în tigaie, şi se lasă la prăjit până se rumenesc pe ambele părţi.
Se scot pe o farfurie cu şerveţele de hârtie pentru a absorbi surplusul de ulei.
Se servesc ca aperitiv.
Poftă bună!