Dovlecei Pane Cu Sos De Usturoi
articol scris de truedelights blog
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
INGREDIENTE:
- un dovlecel potrivit de mare
- un ou
- 4-5 linguri faina
- 4-5 linguri pesmet
- branza putin sarata ( aprox. o jumatate de cana)
- sare, piper,vegeta
- marar
- patrunjel
- ulei pentru prajit
Pentru sos:
- 2-3 catei de usturoi
- o rosie
- un strop de ulei
- sare
PREPARARE:
Spalam dovlecelul, il curatam de coaja
si il taiem in felii mai groase.
Batem bine oul cu sare,vegeta,piper si
marar tocat fin.
Radem branza si o amestecam cu pesmetul.
Luam fiecare felie de dovlecel si o trecem
mai intai prin faina apoi prin ou apoi
prin amestecul de branza cu pesmet.
Dupa ce terminam operatiunea…incingem
uleiul si prajim dovleceii pana se rumenesc
bine pe ambele parti.
Ii scoatem pe prosoape de hartie sa se scurga de surplusul de ulei.
Pentru sos :
Curatam usturoiul, il pisam,adaugam un praf de sare si un strop de ulei si frecam bine cu o lingurita.
Cand s-a albit il amestecam si cu rosia data pe razatoare.
Servim dovleceii calzi stropiti cu sosul de usturoi si decorati cu patrunjel verde.