Dovlecei Pane Cu CÂrnaŢi Şi Tzatziki
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Dovleceii sunt foarte fragezi în această perioadă. E cazul să profităm de ei şi să îi combinăm cu nişte cârnaţi şi salată grecească.
Ce îţi trebuie pentru 2 porţii (poza 1)
- un dovlecel mai mare
- 2 ouă
- 300 gr de cârnaţi semi-afumaţi
- făină, pesmet
Pentru salata tzatziki
- 3 căţei de usturoi
- iaurt
- 2 castraveciori
- ulei
Plan de lucru:
- se spală dovlecelul şi se taie rondele, se bat bat ouăle, se pisează usturoiul şi se freacă cu puţin ulei şi sare, se curăţă şi se toacă mărunt castraveciorii (poza 2)
- se dau feliile de dovlecel prin făină (poza 3), prin ou (poza 4) şi prin pesmet (poza 5), iar apoi se prăjesc (poza 6).
- când s-au rumenit, îi scoatem pe un şerveţel pentru a se mai scurge din ulei (poza 7)
- preparăm salata tzatziki. Adică amestecăm castraveciorii cu usturoiul şi iaurtul (pozele 8 şi 9)
- prăjim şi cârnaţii
- poftă mare! (poza 10)
Timp de preparare: 30 de minute
Preţ: 4 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)