contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dovlecei Pane Cu CÂrnaŢi Şi Tzatziki

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Dovleceii sunt foarte fragezi în această perioadă. E cazul să profităm de ei şi să îi combinăm cu nişte cârnaţi şi salată grecească.

Ce îţi trebuie pentru 2 porţii (poza 1)
- un dovlecel mai mare
- 2 ouă
- 300 gr de cârnaţi semi-afumaţi
- făină, pesmet
Pentru salata tzatziki
- 3 căţei de usturoi
- iaurt
- 2 castraveciori
- ulei

Plan de lucru:
- se spală dovlecelul şi se taie rondele, se bat bat ouăle, se pisează usturoiul şi se freacă cu puţin ulei şi sare, se curăţă şi se toacă mărunt castraveciorii (poza 2)
- se dau feliile de dovlecel prin făină (poza 3), prin ou (poza 4) şi prin pesmet (poza 5), iar apoi se prăjesc (poza 6).
- când s-au rumenit, îi scoatem pe un şerveţel pentru a se mai scurge din ulei (poza 7)
- preparăm salata tzatziki. Adică amestecăm castraveciorii cu usturoiul şi iaurtul (pozele 8 şi 9)
- prăjim şi cârnaţii
- poftă mare! (poza 10)

Timp de preparare: 30 de minute
Preţ: 4 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)

poza 1 poza 2 poza 3 poza 4 poza 5 poza 6 poza 7 poza 8 poza 9 poza 10

 

 


Articol recomandat de hapleablog.wordpress.com