Dovlecei La Cuptor Umpluti Cu Spanac Si Ricotta
articol scris de wineandknives blog wineandknives.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
ricotta/urda si spanacul sunt facute una pentru alta. ricottta inseamna re-coapt in italiana cu referire la a doua fierbere a zerului din care se obtine urda. spanacul poate sa fie crud sau congelat. varianta de la conserva nu o recomand.
dureaza cam 20 de minute si se face asa:
- fierbe spanacul in apa sarata dupa care scurge-l bine de apa. incinge cuptorul;
- amesteca in proportie 60/40 spanacul cu ricotta.
- scobeste dovlecelul taiat in jumtate, umple-l cu spanacul si ricotta. presara pesmet si orneaza cu un file de anchoa.
- da la cuptor 10-15 minute, pina cand se inmoaie dovlecelul.
am avut alaturi un riesling 2010 sec si bine racit.