Dovlecei La Cuptor Umpluti Cu Carne De Carnati
articol scris de Sara Mik blog culoriledinfarfurie.blogspot.com
Ideea de a inlocui carnea tocata cu carne de carnati a avut succes cand am facut Rosii umplute cu carne de carnati. De aceea, am repetat de data aceasta cu dovlecei. Au fost foarte buni. Gustul de carnati afumati le da o nota mai aparte. Incercati si sigur o sa va placa.
Mod de preparare:
Se aleg dovlecei subtiri de marine potrivita, cca. 12 cm. Se taie capetete si se scobesc de la un cap la altul. Eu am folosit un curatator de legume forma cilindrica. Voi va adaptati la ce ustensile aveti in bucatarie.
Se decojesc carnati de porc afumati si se marunteste bine umplutura. Fiind deja afumat nu mai are nevoie de condimente. Cu aceata carne se umplu dovlecei, apasand sa nu ramana goluri. Cand am terminat se pun intr-o tava cu ulei de masline si putina apa. Se adauga si rosiile decojite si taiate julien.
Apoi se dau la cuptor cca. 20-25 de minute. Se intorc din cand in cand. Se servesc cu patrunjel verde tocat. Pofta buna.