Dovlecei Invizibili
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
...iata, am ajuns si eu sa prepar minunatii dovlecei...invizibili :P
...numiti asa pentru ca dispar repede de pe platou, hi, hi...dar poate si pentru ca la prima vedere nici nu realizezi prea bine ca despre dovlecei e vorba :)))
Ingrediente:
- 2 dovlecei mari sau 4 mici (sa aiba in jur de 700 g.)
- 2 oua
- 70 gr faina
- 10 gr praf de copt
- 100 ml lapte
- 20 gr unt topit
- cascaval
- sare
Mod de preparare:
Se spala dovleceii si se curata de coaja, dar nu in intregime cum am facut eu (ai mei erau cam mari si cu coaja cam distrusa :P)...ci se lasa dare verzi de coaja (rezultatul final arata mult mai bine). Se taie apoi rondele subtiri cu ajutorul unei razatoare.
Se amesteca faina cu praful de copt. Se bat ouale cu sare si se adauga untul topit, laptele si faina amestecata cu praful de copt, ambele cernute. Compozitia obtinuta se amesteca, usor, cu rondelele de dovlecei:
Se toarna totul intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt; se presara cascaval ras:
Se da la cuptor pentru cca. 30 de minute, la 180 grade C
Se lasa la racit si se desprind marginile:
Se taie bucati:
...si se serveste, cu pofta mare, impreuna cu familia :))
Reteta preluata de la Eataly