Dovlecei Invizibili Reloaded
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Acum, ca s-a încalzit si la noi, gatesc mai putin, dar totusi mai fac cîte ceva. Nu am mai postat nimic, deoarece nu am facut nimic nou. De cum au aparut dovleceii, îi gatesc destul de des în diferite feluri, iar dovleceii invizibili a lui Lili, au ramas mai presus de toate. La noi acasa, este regina retetelor cu dovlecei. De cînd cu alergiile Denisei, am modificat putin reteta schimbînd faina, înlocuind-o cu spelta. Apoi am mai experimentat putin, adaugînd în compozitie nucsoara razuita, fulgi de usturoi deshidratat si piper din rîsnita. Odata am ramas fara unt, asa ca l-am înlocuit cu creme fraîche, iar de atunci tot asa fac. Economisesc si eu cîteva calorioare, untul fiind cu vreo 50% mai gras fata de Creme Fraîche. Cel mai gustos mi se pare cu pecorino romano, dar probabil pentru ca noi preferam brînzeturile de oaie. Oricum, potriveste bine orice fel de cascaval maturat, mai uscat. Prima varianta pe care am facut-o este foarte buna. Ultima varianta însa este putin diferita. Mai aromata, putin mai picanta. Un deliciu!
Ingrediente:
- 800 g dovlecei
- 3 oua mici
- 100 g faina de spelta
- 10 g praf de copt (Bio- Reinweinstein)
- 140 ml lapte
- 30 g creme fraîche
- pistile de safran
- nucsoara razuita fin
- piper proaspat rîsnit
- fulgi de usturoi din rîsnita
- sare
- 1 mîna pecorino romoano, proaspat razuit
Lasati sa se racoreasca vreo 10 minute înainte de a taia, si veti obtine felii frumoase.
Eu am decupat floricele. De fapt le-am cam tocit :D Dovleceii erau super-fierbinti.
Cum spuneam, dupa ce stau 10 minute se pot taia sau decupa felii perfecte, din forma. Dar cine mai are rabdare?
Pofta buna si o duminica frumoasa sa aveti!