Dovlecei In Ulei De Masline Cu Lamaie Si Usturoi
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
O reteta pe cat de simpla, pe atat de buna, am mai facut chestii asemanatoare (gen dovlecei cu leurda) dar parca astia au fost cei mai buni.
Ideea mi-a venit de la o friptura, niste ficatei si, rimeaza cu “ei” ca s-a finalizat cu dovlecei.
In afara de cucurbitaceea de baza, am mai folosit ulei de masline, zeama de lamaie, usturoi si condimente, dupa placul vostru, eu ceva mai iuti, achizitionate de la afaf, vedeti pe etichete ce contin. Merge si mai putin iute, cu oregano, patrunjel, busuioc.
Se pun dovleceii pe foc in ulei de masline.
Se amesteca usor, sa se rumeneasca putin, apoi, cand isi lasa putina zeama se adauga condimentele.
Separat am amestecat zeama de lamaie (mai aveam si la congelator) cu sare si usturoi pisat.
Am pus amestecul peste dovlecei, am amestecat usor si am lasat sub capac sa se cunoasca aromele.
Parerea mea e ca sosul merge cel mai bine cu pita prajita. Nu am avut vreo paine nemaipomenita, paine “bucuresti”, dar asta recomand. De baut, dupa cati BTU are aerul vostru conditionat sau intrebati pe Costachel.
Recomand cu tarie combinatia, or mai fi facut-o si altii, nu stiu, mie mi s-a nazarit asa, hard roc aleluia.