Dovlecei In Crusta Crocanta
articol scris de bucatareselevesele blog bucatareselevesele.blogspot.com nu mai doreste
Ingrediente
2 dovlecei
2 oua
300 ml iaurt sau smantana
200 gr pesmet alb
150 gr telemea de vaci
3 lg ulei de masline
piper
sare
Sos
200 ml smantana 12%grasime
2 lgt ierburi provance
1 lgt praf de usturoi
1/2 lgt ghimbir macinat
piper
sare
Mod de preparare:
Dovleceii curatati de coaja se taie fasii si se sareaza.Indepartam apa lasata de ei cu ajutorul prosoapelor de hartie.Trecem fiecare fasie de dovlecel prin amestecul de iaurtul amestecat cu ulei de masline, ou si piper apoi il tavalim prin pesmetul amestecat cu telemeaua rasa.Se aseaza pe tava tapetata cu hartie de copt si se coc la foc potrivit pana ce se rumenesc usor.
Sosul l-am preparat astfel:smantana se amesteca cu ierburile provance, praf de usturoi ,ghimbir macinat,piper sare.De preferat a se prepara cu o jumatate de ora inainte de a fi servit...sa aiba timp ca sa se intrepatrunda aromele.
Se servesc atat calzi cat si reci alaturi de sosul de smantana .
Reteta este luata de pe blogul Laurei Lurentiu.
Multumesc mult!!