contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dovlecei Gratinati Cu Cascaval

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

dovlecei gratinati poza11

Haplea are-o confidenţă…
Staţi bine-n scaun, dragii mei…
A gratinat, în miezul zilei,
Pentru-a mânca, trei dovlecei.

Ce iti trebuie pentru 6 portii (poza 1)
- 3 dovlecei medii
- 200 gr branza sarata
- 4 linguri pesmet (sau gris)
- 200 gr cascaval
- 2 oua
- 200 ml smantana de gatit
- 200 gr jambon (kaiser)
- condimente (sare, piper)
-50 ml ulei

Plan de lucru:
- spalam, curatam si taiem dovleceii. Ii punem la fiert pentru 5 minute in apa cu sare (poza 2), apoi ii lasam la scurs.
-amestecam intr-un bol ouale cu smantana (poza 3), branza si jumatate din cantitatea de cascaval, plus condimente (sare, piper) (poza 4)
-stropim cu ulei apoi presaram 2 linguri de pesmet vasul in care asezam bucatile de dovlecei (poza 5).
-acoperim dovleceii cu restul de pesmet (poza 6), apoi turnam amestecul de smantana (poza 7).
-presaram bucatile de jambon tocate marunt (poza 8). Acoperim cu restul de cascaval (poza 9)
- lasam la cuptor pentru circa 30 minute pana se rumeneste frumos deasupra (poza 10).
-pofta buna (poza 11)

Timp de preparare: 50 de minute
Pret: 3.5 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)

dovlecei gratinati poza1 dovlecei gratinati poza2 dovlecei gratinati poza3 dovlecei gratinati poza4 dovlecei gratinati poza5 dovlecei gratinati poza6 dovlecei gratinati poza7 dovlecei gratinati poza8 dovlecei gratinati poza9 dovlecei gratinati poza10 dovlecei gratinati poza11
Filed under: A6. Preparate fara carne