Dovlecei Gratinati Cu Cascaval
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Haplea are-o confidenţă…
Staţi bine-n scaun, dragii mei…
A gratinat, în miezul zilei,
Pentru-a mânca, trei dovlecei.
Ce iti trebuie pentru 6 portii (poza 1)
- 3 dovlecei medii
- 200 gr branza sarata
- 4 linguri pesmet (sau gris)
- 200 gr cascaval
- 2 oua
- 200 ml smantana de gatit
- 200 gr jambon (kaiser)
- condimente (sare, piper)
-50 ml ulei
Plan de lucru:
- spalam, curatam si taiem dovleceii. Ii punem la fiert pentru 5 minute in apa cu sare (poza 2), apoi ii lasam la scurs.
-amestecam intr-un bol ouale cu smantana (poza 3), branza si jumatate din cantitatea de cascaval, plus condimente (sare, piper) (poza 4)
-stropim cu ulei apoi presaram 2 linguri de pesmet vasul in care asezam bucatile de dovlecei (poza 5).
-acoperim dovleceii cu restul de pesmet (poza 6), apoi turnam amestecul de smantana (poza 7).
-presaram bucatile de jambon tocate marunt (poza 8). Acoperim cu restul de cascaval (poza 9)
- lasam la cuptor pentru circa 30 minute pana se rumeneste frumos deasupra (poza 10).
-pofta buna (poza 11)
Timp de preparare: 50 de minute
Pret: 3.5 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: A6. Preparate fara carne