Dovlecei Cu Sos De Vin Si Cimbru
articol scris de 3sisterscooking blog 3sisterscooking.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente
- 1,7 kg dovlecei
- 75 ml vin alb
- 50 g cascaval
- 1 lingura faina
- 75 g unt
- 100 ml smantana
- cimbru, sare, piper
Mod de preparare
1. Dovleceii se curata de coaja si seminte si se taie in batigase lungi de 4-5 cm. Cascavalul se rade fin. Dovleceii se inabusa in unt infierbantat si se scot separat intr-un vas. In untul ramas se adauga faina dizolvata cu 25 ml apa rece, sare, piper, cimbru si vin.
2. Se continua fierberea pana sosul incepe sa se ingroase si se amesteca su smantana. Se toarna peste dovlecei si se serveste cu mult cascaval ras deasupra.
comentarii