Dovlecei Cu Feta Si Rosii La Cuptor
articol scris de poppy-planet.blogspo blog poppy-planet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pot spune cu mana pe inima ca a venit si la noi intr-adevar vara. Ieri am avut 26 de grade la soare, iar eu ma bucur ca un copil mic, deoarece am tanjit dupa caldura foarte
multa vreme. Un alt motiv pentru care ma bucur este ca, odata cu caldura, imi scade si mie pofta de mancaruri grele, cu sosuri fel de fel, cu grasimi, mancaruri dintr-alea care alina sufletul si tin "de cald".
Iar reteta asta cu dovlecei se afla la polul opus. Mai ales daca se omite pesmetul (sic!).
Inspiratia am gasit-o in Sanda Marin, dar reteta este modificata.
Am folosit:
- 3 dovlecei potriviti
- 7-8 rosii
- 400gr feta
- 3 linguri faina
- ulei pentru prajit
- oregano, busuioc uscate
- pesmet, unt (optional)
- sare
Dovleceii se rad si se taie felii rotunde de marime potrivita.
Faina se amesteca cu putina sare. Dovleceii se dau prin faina si se prajesc in ulei.
Se pot scoate pe un servetel absorbant pentru a inlatura excesul de grasime.
Se unge o forma cu unt si se aseaza alternand un strat de dovlecei, unul de felii de rosii, se presara ierburile uscate iar la sfarsit bucatele de feta. Se repeta operatiunea.
La sfarsit, ca si ultim strat, eu am presarat pesmet si cateva bucatele de unt. Nu este insa obligatoriu daca se vrea ca intreaga treaba sa iasa mai dietetica :)
Se da la cuptor, la 180 de grade am pus eu, pana se aureste putin pesmetul.
A fost neasteptat de gustos pentru o masa fara carne si cu siguranta voi mai face din nou.