Dovlecei Crocanti La Cuptor
articol scris de lili blog liligospodini.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reteta este de la Laura Laurentiu
Ingrediente:
- dovlecei
- 250 ml de iaurt
- 50 ml ulei de masline
- pesmet
- 50 de grame de cascaval
- sare
Preparare:
Se curata de coaja
dovleceii, apoi se taie in bastonase cu lungime de 12-13 cm si grosime de 1-1,5
cm. Se presara cu sare si se lasa vreo 15 minute.
Intre timp, se amesteca pesmetul cu cascavalul ras fin:
Se combina uleiul de masline cu iaurtul si apoi se bat putin cu furculita. In aceste ametec puteti adauga si marar.
Se iau dovleceii , se zvanta cu hartie absorbanta si se pun in amestecul de iaurt si ulei de masline. Se tavalesc bine-bine si se arunca in farfuria cu pesmet si cascaval, rostogolind bastonasele de dovlecei, sa se imbrace pe toate partile in pesmet. Se aseaza pe o tava acoperita cu hartie de copt.
Se introduc la cuptorul preincins la 190 de grade Celsius pentru 25 de minute (pana se rumenesc).
Intre timp, se amesteca pesmetul cu cascavalul ras fin:
Se combina uleiul de masline cu iaurtul si apoi se bat putin cu furculita. In aceste ametec puteti adauga si marar.
Se iau dovleceii , se zvanta cu hartie absorbanta si se pun in amestecul de iaurt si ulei de masline. Se tavalesc bine-bine si se arunca in farfuria cu pesmet si cascaval, rostogolind bastonasele de dovlecei, sa se imbrace pe toate partile in pesmet. Se aseaza pe o tava acoperita cu hartie de copt.
Se introduc la cuptorul preincins la 190 de grade Celsius pentru 25 de minute (pana se rumenesc).