Dovlecei Crocanti La Cuptor
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O reteta delicioasa, foarte usoara în calorii si de realizat :)
Mod de preparare:
Am curatat dovleceii doar partial,adica în dungi :P , si i-am presarat cu sare.I-am lasat asa vreun sfert de ora.
Am pregatit pesmetul si brînza razuita (mai bine o dati pe ochiurile mici ale razatorii,nu ca mine pe alea mari )
Iaurtul l-am amestecat cu usturoi uscat din rîsnita, sare, piper, marar uscat si marar proaspat (as fi pus doar proaspat, dar în gradina de acasa nu mai am, si la cealalta nu mai aveam timp sa ajung)
Am dat dovleceii prin acest iaurt, apoi prin amestecul de pesmet si mozzarella uscata, dupa care i-am asezat pe o tava cu hîrtie de copt.
La cuptor, au stat vreo 25 de minute la 190-200 °C
I-am servit cu un sosulet gen tzatziki facut din: iaurt,ulei de masline,sare,marar tocat,usturoi proaspat si castravete de gradina taiat cubulete.
Sînt foarte crocanti în exterior,si moi/suculenti în interior.
Peste a doua portie,am spray-at dovleceii cu ulei de masline (înainte de a-i baga la cuptor)
Un deliciu!
Multumesc Laurei Laurentiu!
Retete recomandata de Mayas-Esprit.blogspot.com