Dovleac Cu Piept De Pui Gratin
articol scris de pokoblogspotcom blog wwwpoko.blogspot.com
patrunjel uscat
sare si piper
SOS:
500ml lapte
3 linguri faina
20 g unt
sare si piper
Mod de preparare:
Dovleacul se taie feliute de 7-8 mm,se pune intr-un vas rezistent cu cateva linguri de apa,se acopera cu folie si se da la microunde 4-5 minute.
Pieptul de pui se fierbe in apa cu sare,se scurge si se taie bucatele potrivite.
Intr-un vas de jena se pune dovleacul fiert,pieptul de pui si prazul taiat rondele (cam 1 cm) si ouale taiate rondele.
Se pregateste sosul:
Intr-o tigaie la foc mic se topeste untul ,apoi se adauga cele 3 linguri de faina amestecand cu telul.Se toarna laptele putin cate putin amestecand continuu pana se ingroasa(aveti grija sa nu se faca cocoloase)sare si piper dupa gust.Se toarna sosul peste legume si cascavalul ras.Deasupra se presara patrunjel uscat si se da la cuptor 200°C-20 minute.
Reteta recomandata de wwwpoko.blogspot.com