Dovleac Copt
articol scris de evanescence blog stildeviatasanatos.wordpress.com
Cum fiecare dintre noi are in camara macar un bostan, m-am gandit c-as putea sa fac un desert cu putin calorii, fara straturi infinite de frisca si ciocolata, care s-ar depune pe fese, coapse si talie. Doar un desert usor, bun si sanatos. Asa ca, ce poate fi mai usor si placut decat sa gatesti dovleac copt?
Pentru patru portii este nevoie de patru bucatele de dovleac(mai micute) de la un dovleac. Se curata de seminte, se, inlatura coaja, se incalzeste cuptorul in acest timp, ca sa primeasca bostanul cu bratele mari, calde si deschise :). Dupa care se asaza bucatile intr-o tava termorezistenta, ori direct pe plita cuptorului, si se tin in cuptor pana isi schimba usor culoarea, pana ce, bagand usor o furculita, constatam ca miezul este fraged si bun de degustat.
Desert este delicios, deloc costisitor, bun, satios, cu putine calorii, si tare imi place sa il servesc in zilele reci de iarna, ca imi aduce minte de bunici.
Sarbatori fericite, dragi cititori!