Dovleac Copt Cu Scortisoara
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dovleacul copt este un desert rapid, sanatos si gustos, care iti umple casa de arome cand il scoti din cuptor. Este absolut delicios presarat cu scortisoara, zahar si aroma de cognac.
INGREDIENTE:
dovleac
scortisoara
zahar
zahar vanilat
cognac
PREPARARE:
Spalam dovleacul, il taiem pe jumatate si il curatam de seminte. Fiecare jumatate o taiem in felii pe lungime. Le punem intr-o tava, presaram scortisoara si zahar (ambele variante de zahar), il stropim cu putin cognac si il dam la cuptor.
Cand feliile de dovleac sunt aproape coapte, le mai stropim inca odata cu cognac. Le lasam in cuptor pana devin moi si putin caramelizate de la zahar.
Servim dovleacul cu scortisoara fierbinte, dar merge si rece.
Pofta buna!