Double Mousse Cu Fructe
Sursa Double Mousse cu Fructe
articol scris de myfancycake blog My Fancy Cake
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aniversarea celor 7 ani nu putea sa treaca neobservata asa ca am sarbatorit cu un tort pe masura.
Este un tort foarte bun cu un start dublu de mousse de ciocolata si fructe.
Ingredientele de mai jos sunt pentru u tort cu diametru de 28 cm, etajul 2 inimioara (aproximativ un tort cu diametru de 20 cm) si un mini tort cu diametru de 10 cm.
Blat: 12 oua, 36 linguri zahar pudra, 36 linguri rase faina, sare, 5 pliculete zahar vanilat
Mousse de ciocolata: 300 gr ciocolata cu lapte Heidi, 100 gr unt, 150 gr zahar, 100 ml lapte, 500 gr smantana pentru frisca, 2 plicuri intaritor frisca, 15 gr gelatina alimentara, 2 linguri esenta rom, fructe din compot (mandarine, piersici, ananas)
Mousse de ciocolata alba cu fructe: 300 gr ciocolata alba Heidi, 100 gr unt, 120 gr zahar, 50 ml lapte,
500 gr smantana pentru frisca, 2 plicuri intaritor frisca, 15 gr gelatina alimentara, 2 linguri esenta rom, fructe din compot (mandarine, piersici, ananas)
500 gr smantana pentru frisca, 2 plicuri intaritor frisca, 15 gr gelatina alimentara, 2 linguri esenta rom, fructe din compot (mandarine, piersici, ananas)
Pentru blat batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul lingura cu lingura si zaharul vanilat. Mixam tim de 10 minute. Adaugam galbenusurile si faina, amestecand usor.
Coacem in fiecare forma cate 3 blaturi.
Pentru ambele mousse-uri vom folosi aceasi metoda: punem laptele cu zaharul si cu untul pe foc mic.Cand untul este topit adaugam ciocolata si amestecam pana ce aceasta este topita. In crema de ciocolata cu lapte adaugam esenta de rom. Lasam la racit.
Intre timp batem smantana cu intaritorul de frisca.
Amestecam crema rece cu frisca.
Hidratam gelatina timp de 10 minute in suc de la compot. Topim gelatina la foc mic si o amestecam in fiecare mousse.
Pentru asamblare asezam un blat, insiropam cu compot, turnam mousse-ul de ciocolata, fructe din compot taiate marunt si scurse bine, al doilea blat, mousse-ul de ciocolata alba si fructe si inchidem cu al treilea blat.
Lasam la rece 24 de ore.
Decoram tortul dupa plac. In acest caz imbracam in pasta de zahar.
O feliuta pentru voi....
si cateva detalii...
Pofta buna!