contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dorsch Mit Senfsauce / Peste-cod Cu Sos Delicat Cu Mustar

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Dorsch mit Senfsauce / Peste-COD cu sos delicat cu mustar



Senfsauce:

250ml Fischfond (siehe Rezept Hier)

1-2 Eßl Weizenmehl mit

125g Saure Sahne anrühren, unter die Fischbrühe rühren, zum Kochen bringen, etwa 5 Minuten kochen lassen

1 Eigelb mit

3 Eßl. Milch oder Sahne

2 Eßl. mittelscharfem Senf

1 Eßl. Senfkörner, verschlagen, die Sauce damit abziehen

40g Butter dazugeben, unterrühren, mit

frisch gemahlenem weißen Pfeffer

Zucker abschmecken, die Sauce über den Fisch geben, mit

gehackter

Petersilie bestreuen…

Sosul delicat cu mustar:

Incep rubrica noua cu sosuri pentru peste cu acest sos, fiind la noi cel mai des servit, acasa, in restaurante…Eu cunosc patru variante pentru acest sos, dee…cite bordeluri atitea obiceiuri…
Am ales aceasta varianta, pentru ca este mai delicata si asa aveam fondul proaspat din peste Vezi reteta AICI
250 ml fond din peste
FischFond
1-2 linguri cu faina se amesteca cu
125g smintina groasa acrisoara
Senfsauce7 Se amesteca in fondul de peste, pus mai inainte pe foc,
impreuna cu 1 lingura cu boabe de mustar (daca nu aveti nu-i bai).Se lasa la fiert timp de 5 minute.
Senfsauce8 Senfsauce9
Se amesteca un galbenus cu
3 linguri cu lapte sau frisca lichida si 2 linguri cu mustar de buna calitate. Noi preferam mai iute… Se adauga in compozitia precedenta si se amesteca bine.
Senfsauce10 Senfsauce11
Se condimenteaza cu piper, o lingura cu zahar si la sfirsit se adauga
40g unt (margarina) foarte rece.
Se amesteca bine si se adauga peste peste.
Pestele poate fi fiert, prajit intr-o panada usoara din faina…

 Senfsauce12 
E cam greu de facut poze clare, cind sosul fierbe…aburi…

Eu am servit alaturat de cartofi fierti natur si legume amestecate, brocoli, conopida si morcovi…


Poate incercati si voi data viitoare, cind faceti o ciorba…Scoateti pestele inainte de a acri ciorba si aveti felul doi delicat. 


De data aceasta am folosit un COD, din pacate cumparat… In primavara sau in toamna mergem in Danemarca la pescuit COD.

Cod

dorsch-gadus-morhua
Nume stiintific: Gadus morhua
Familia:    Gadidae  
Specia: Gadus morhua
Bucatica noastra:
Senfsauce1
Are un os foarte mare,
Am filetat si mi-au iesit 4 portii.

 Senfsauce2 Senfsauce3
Senfsauce4 Senfsauce6 

Descriere:
Codul isi are habitatul in zona Atlanticului de Nord, care acopera o zona larga de la Golful Biscaya la Groenlanda, Svalbard si Barents pana in Marea Kara. In plus se gaseste in Nordul Marii Baltice si in fiordurile daneze
Codul se hraneste in special cu alti pesti de talie mai mica dar si cu moluste si crustacee.
Cultura de cod este prolifica incepand cu luna ianuarie. Codul traieste in bancuri si inoata in ape cu adancime de la 20 la 150m.Densitatea icrelor depinde de salinitatea apei si este ideala la 28 -33 promile. Icrele eclozeaza in 2-3 saptamani iar la 4-5 luni pesti ajung la o lungime de 4-6cm. Coloritul codului poate fi rosu brun sau gri cu alb pe abdomen.

Acvacultura:
Codul se recolteala la aproximativ 3kg, dupa o crestere de 2-3 ani.

Coontinutul de proteine in carnea de cod este foarte ridicat in schimb cel al lipidelor este scazut. Continutul de apa in carne poate fi mai ridicat in comparatie cu alte specii.
Tarifle carnii de cod a crescut dramatic in ultimi ani facand ca acest peste sa fie considerat unul de lux.

Cautind in google cum il cheama pe DORSHUL meu. am dat si de pagina de mai jos
ELENA- e bun pt dieta-lol-..
http://www.dietetik.ro/articole/3435/codul-lui-da-dietetici.html




Ich wünsche allen ein ruhiges und Gesegnetes Weihnachtsfest!

Doresc tuturor un Craciun linistit, pace , multa sanatate !


O zi buna!
Cami


Articol recomandat de cami-lecker-wittmacher.blogspot.com