Dorada Umpluta Cu Legume
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
2 pesti dorada de marime medie (25-30 cm)
1 dovlecel mic
2-3 ciuperci medii champignon
1 catel usturoi
6 rosii cherry
sare de mare
piper
2 linguri ulei de măsline
PREPARARE:
Pestii spalati foarte bine sub jet de apa rece si curatati ii ungem, pe fiecare in parte, cu o lingura ulei de masline, apoi ii condimentam cu sare si piper pe exterior, dar si in interior. In interiorul pestilor punem cateva rondele mici de dovlecel, rosii, ciuperci, 1/2 catel de usturoi taiat pe lungime si un fir de cimbru. Punem pestele intr-o folie de aluminiu, cu cateva legume taiate felii, langa el.
Strangem folia de aluminiu in asa fel incat vaporii formati în timpul coacerii să ramana în folie, iar pestele sa se gateasca in sucul lui si al legumelor. Coacem pestele in cuptorul preancalzit la 200°C pentru 40-45 minute.
Servim dorada umpluta cu legume imediat, cu o garnitura de cartofi sau orez.
Pofta buna va doresc!