Dorada "en Papillote" Cu Dovlecei La Gratar Sau Despre Rezolutii
articol scris de wineandknives blog wineandknives.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
daca cumva esti dintre cei care adopta rezolutii in ianuarie - o sa fac mai mult sport, o sa fiu mai in forma, o sa slabesc si tot asa - pana acum ar fi trebuit ca deja sa fi abandonat lupta pentru ca na, e aproape februarie. si februarie nu e luna buna de rezolutii. jumatate dintre cei pe care ii cunosc se inscriu aici.
cealalta jumatate se imparte in doua: sunt cei care si-au impus rezolutiile de inceput de an, dar sunt mai ambtitosi si continua lupta si mai sunt cei pentru care nu conteaza ce zi, luna sau an si care tin cu tot dinadinsul sa manace sanatos, sa faca sport, sa se simta bine.
pentru ca vreau sa cred cu tarie ca fac parte din ultima categorie, desi imi cam lipseste constanta, mesele de seara trebuie sa fie mai usoare, mai echilibrate si sa nu includa nicicum vreo forma de alcool. daca ai impunerile astea atunci dorada cu dovlecei pica ca nuca in traista copiilor care vin cu mos ajunul cand afara viscoleste.
practic aici nu-i nici-o reteta de dezvaluit ci mai mult o idee de ce sa manaci daca vrei o cina usoara si rapida. ti-as fi spus si cu ce vin se potriveste insa mai mult imi fac sange rau. hai, pofta buna.
ingrediente: pentru doua persoane. timp de pregatire: 30 de minute.
- doua dorade
- 3-4 dovlecei
- 3 catei de usturoi
- ulei de masline
- sare
- oregano
- 4 felii de lamaie
- doua foi de copt
dorada "en papillote" cu dovlecei la gratar- speli bine pestii, ii sarezi din belsug. mai sareaza-i odata pentru ca la peste sarea nu e niciodata indeajuns. umple-i cu cate doua felii de lamaie
- pe fiecare foaie de copt aseasza cate un peste, ruleaza-l, inchide sulul la capete, leaga-l cu ata
- da pestii la cuptorul incins la 200 de grade timp de 25 de minute
- taie dovleceii felii subtiri si lungi si pune-le pe un grill foarte bine incins
- cand sunt gata unge-i cu ulei de masline si presara usturoi ras, oregano si sare
- scoate pestii din cuptor, pune-i pe farfurie si stropeste-l cu putin ulei de masline