Dorada Prajita La Cuptor
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Sunt suparata pentru meciul de aseara ... dar macar am mancat bine si anume dorada care fie vorba intre noi s-a scumpit al naibii de mult in ultima vreme . Dar e buna , bunaaa :)
Ingredientele sunt pentru 2 persoane pozele pentru 6 .
- 1 dorada de aprox 600g
- 1 portocala
- 1 lingura rozmarin
- 2 linguri masline negre
- 1 ceapa, feliata
- 2 linguri de coriandru, tocat
- 1 usturoi, feliat
- 4 linguri ulei de măsline
- Jumătate lingurita chimen
- Sare şi piper
- coriandru tocat pentru garnitura
Un mic sfat referitor la plantele aromate . Cumparati in pungulita plante proaspete si pastrati-le in congelator. Sunt mult mai aromate decat cele uscate .
Preincalzim cuptorul la 180 de grade.
Curatam portocalele astfel incat sa curatam si partea alba . Jumatate din fiecare portocala o taiem felii si le punem intr-un bol, cealalta jumatate o stoarcem.
Adaugam maslinele, rozmarinul , ceapa, usturoiul, chimenul, coriandrul si ulei de masline.
Amestecam usor cu o lingura de lemn.
Pregatim pestii:
Il spalam bine , il curatam de solzi, il evisceram si apoi facem 3-4 taieturi adanci pe diagonala pe fiecare parte cu un cutit bine ascutit .
Punem putin ulei de masline intr-o tava , asezam pestii, ii condimentam cu sare si piper
apoi pe fiecare punem amestecul pregatit.
Si maslinele striga Cipri , ca am uitat de ele :))
Coacem 15 minute. Incercam cu un cutit carnea si daca este alba si moale pestele este gata .
Garnisim cu coriandru si servim.
De-li-cios !
Reteta este preluata de pe www.videojug.com.