Dorada La Cuptor
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
200g cartofi
2 catei de usturoi zdrobiti
sucul de la 1/2 lamaie
50 ml vin alb
20 ml apa
4-5 rosii cherry
1 dorada mare – intreaga, spalata si eviscerata
10 ml ulei
1 lingura unt
1/2 legatura patrunjel proaspat tocat
2 fire de cimbru proaspat
sare
piper
1 praf de boia de ardei dulce
suc de lamaie pentru servit – optional
PREPARARE:
Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem felii subtiri. Ungem un vas termorezistent cu usturoiul frecat cu ulei, apoi punem feliile de cartofi in vas.
Turnam sucul de lamaie si vinul, asezonam cu sare, piper si boia, apoi coacem cartofii timp de 15-20 minute, acoperind vasul, in cuptorul preancalzit la 200°C, pana incep sa se inmoaie.
In acest moment adaugam rosiile cherry, pastrand una, taiata pe jumatate, pentru umplerea pestelui si putin cimbru. Frecam pestele cu unt, la exterior si in interior, il condimentam cu sare si piper, il umplem cu o rosie cherry si un fir de cimbru proaspat, apoi il dam la 220°C pentru 10 minute pe fiecare parte a pestelui. Se va strica putin aspectul pestelui cand il intoarcem, dar trecem repede peste acest amanunt cand il gustam.
Il servim imediat, cu patrunjel verde presarat peste acesta si suc de lamaie, dupa gust.
Pofta buna!