Dorada In Crusta De Sare
Sursa Dorada in crusta de sare
articol scris de myfancycake blog My Fancy Cake
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Imi propusesem de mult sa incerc acest fel de mancare, insa aveam mari emotii.
Oare pot sa il scot de sub crusta de sare? Oare nu va fi extrem de sarat? Oare va arata in vreun fel cand o sa vreau sa il aranjez pe platou? Dar cu ce o sa-l servesc?
Da stiu, multe intrebari. Fara raspuns daca nu mi-as fi luat inima in dinti.
Acum stiu, ca toate aceste intrebari erau nejustificate si vreau sa va arat si voua ce bunatate de peste a iesit.
Poate reusesc sa va inspir pentru ziua de maine, cand va fi dezlegare la peste.
Pentru 2 persoane aveti nevoie de 2 dorade, 2 kg sare mare (pentru muraturi) si... cam atat.
Pentru dressing: sucul de la o lamaie, 1/2 legatura patrunjel verde, 3 catei de usturoi, sare, piper, 3 linguri ulei de masline
Spalam si curatam doradele.
Intr-o tava mare acoperita cu hartie de copt turrnam 1 kg de sare astfel incat fundul tavii sa fie acoperit. Asezam doradele si le acoperim cu sare, lasand zona capului foarte putin acoperita.
Dorada se coace 45 de minute la 180 grade Celsius.
Cu ajutorul unui cutit spargem sarea din jurul doradelor si scoatem pestele. Pielea va ramane prinsa de crusta de sare.
Pentru dressing mixam toate ingredientele in blender.
Servim cu cartofii natur si un pahar e vin alb.
Pofta buna!