Dorada Cu Sos De Rosii
Sursa Dorada cu sos de rosii
articol scris de experimenteinbucatar blog experimenteinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- 2-3 bucăți doradă;
- 2 cepe;
- 4-5 roșii mari;
- 1-2 căței de usturoi;
- 2 linguri capere;
- 1 ceașcă vin alb sec;
- 1 lămâie;
- cimbru;
- sare;
- piper;
- ulei de măsline.
Curățăm peștele, îl spălăm, îl ștergem cu un prosop de hârtie, îl condimentăm, iar în burtă îi punem câte o jumătate de felie de lămâie curățată de coajă, apoi îl dăm la rece până este gata sosul.
Pentru sos opărim roșiile, apoi le decojim, le curățăm de semințe și le tăiem cubulețe.
Ceapa o tăiem mărunt și o punem la călit în ulei de măsline.
Când ceapa începe să se înmoaie adăugăm usturoiul tocat mărunt, roșiile, apoi condimentăm cu sare, piper și cimbru. Lăsăm sosul să fiarbă aproximativ 1o minute, după care adăugăm vinul și mai lăsăm 2-3 minute.
Turnăm o parte din acest sos într-o tavă în care am pus puțin ulei de măsline, așezăm peștii, apoi turnăm și restul de sos. Peste pești mai punem o jumatate sau chiar o felie de lămâie curățată de coajă.
Dăm tava la cuptor, iar cu 15 minute înainte de a fi gata punem și caperele.
Se servește cald, cu sos din tavă și felii de lămâie.
POFTĂ BUNĂ!