Dor De Provence: Prajitura Cu Levantica
articol scris de Delicioasa blog delicioasa.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Legatura dintre levantica si furtuna? Ieri ma pregateam sa plec la cumparaturi. Cand sa ies din casa, mi s-au oprit ochii pe frumusetea de levantica. Minunata mea lavanda, plantata cu multa dragoste acum 8-9 ani. Erau doar firisoare subtiri, firave. Prima mea levantica ♥ Am cautat mult instructiuni de plantare. Nu mai gradinarisem pana atunci. Era o mare aventura, de fapt: prima mea gradina cu plante aromatice Le-am taiat (cu durere in suflet) florile si am asteptat. Am taiat mugurii florilor de doua ori in acel an. Nu m-am bucurat de florile minunate, parfumate. A trecut o iarna ingrozitor de friguroasa… Emotii ca nu rezista minunea mea, ca nu trece peste iarna, ca nu rezista la ger… Doar nu stam in Provence… A venit primavara si dintr-o data, peste noapte, levantica mea era mov. Frumoasa si parfumata. Albinutele bazaiau in jurul florilor parfumate. Fericire. Intensa fericire. De atunci, plantutele mele au tot crescut. Sunt tufe splendide, perfect rotunde, pline de flori. Le ador. Cum spuneam, ieri m-au napadit amintirile cand am vazul mov in fata ochilor M-am dus in bucatarie, am luat foarfeca, am taiat o mana buna de levantica si m-am intors din drum. Am scos migdalele puse la inmuiat de ceva timp, le-am macinat, le-am amestecat cu sos de mere, sirop de agave, flori de levantica proaspata si putin ulei de cocos si le-am pus in cuptor. Am asteptat cu emotie rezultatul. Mi-a placut atat de mult cum arata si mirosea prajitura, incat nu am rezistat sa fac fotografiile cand ma intorc de la cumparaturi si m-am apucat imediat sa fotografiez. Si am fotografiat… Am fotografiat… Mi se parea mie ca s-a cam intunecat, dar eram prea absorbita de activitatea mea pentru a lua in seama schimbarea. Am terminat. Incantata, tai o bucata de prajitura, o savurez si ma uit la gradina mea. Prapad! Copacii se chinuiau loviti de un vant napraznic. O furtuna in toata regula… Ce bine ca levantica m-a intors din drum!… Daca ma prindea furtuna in piata? Prajitura mea a fost delicioasa. Seamana la gust cu coconut macarons sau bulgarasii de cocos. Nu are strop de faina sau ou, complet vegana, minunata. O vara minunata va doresc ♥ Happy Vegan Friday
250 g migdale crude, tinute la inmuiat peste noapte, apoi macinate (nu foarte fin)
6 linguri sos de mere (apple sauce) ( eu am folosit sos de mere bio, cumparat de la megaimage)
2-3 linguri sirop de agave
3 linguri ulei de cocos
florile a 4-5 fire de levantica
Incingem cuptorul la 200 grade C. Tapetam tavile de prajituri (eu am folosit forme circulare, de aprox 12 cm diametru, cu removable bottom) cu hartie pentru copt (dupa ce le pensulam cu putin ulei vegetal)
Amestecam migdalele macinate, sosul de mere, siropul de agave, uleiul de cocos si florile de levantica. Punem amestecul in formele de prajitura, presam bine, presaram cu flori de levantica.
Coacem prajitura un cuptor 20 – 25 minute.
Gata! Delicioasa, fara faina, fara ou, super simplu de realizat. Cu parfum de Provence ♥
delicioasa.com
Related posts:
- 3 tarte raw-delicios colorate
- Prajitura cu mere si cocos, marmorata cu lamaie
- Crema de capsune & macadamia – desert delicios raw
- Prajitura cu mure – Blackberry coffee cake