Dolongaci
Sursa Dolongaci
articol scris de alexa blog bunatati-delicatese.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
Pentru aluat:
550 ml lapte
2 linguri ulei
650 gr faina
2 linguri zahar
2 lingurite sare
2 +1/2 lingurite de drojdie uscata
Pentru umplutura:
1 kg branza de vaci
8 oua
vanilie
Pentru glazura:
700 gr. iaurt
4 oua
2 linguri ulei
Punem in cuva de la masina de paine toate ingredientele in ordinea scrisa. Setam masina de paine la programul pentru framantare si dospire care dureaza 1.30 h. Intre timp amestecam branza de vaci cu ouale (pe rand) si vanilia.
Impartim coca in 4 si incepem sa o intindem subtire cu suciotrul, punem compozitia de branza cu ou pe jumatate si punem cealalta jumatate peste si incretim.
Asezam cu grija placinta in tava tapetata cu hartie de copt.
Deasupra punem iaurul amestecat cu oul batut si uleiul.
Dam la cuptor (incins in prealabil) pentru 45-50 de minute pana se rumeneste frumos. Pudram cu zahar pudra amestecat cu vanilie si servim.