contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dobos -tort De Clatite

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
mal

Primul tort dulce pentru aniversarea tatei este un DOBOS DE CLATITE.
Tata, mare iubitor de clatite , a avut parte de cele mai inedite torturi din viata lui...de 80 de ani.
Desi mi-a placut foarte mult primul tort de clatite- cel  cu branza sarata, acesta- cu crema de dobos, m-a fascinat.
Nu va puteti imagina ce finut poate sa fie...cat de perfect se potriveste crema cu clatitele.
Cu un mot de frisca langa,  e raiul pe pamant ;).
Desi planuiesc sa-l fac  de mult, inca de cand am facut dobosul pentru postarea pe blog, abia acum s-a ivit ocazia sa-l aduc la viata.
Sunt mandra de ce a iesit, deoarece am mai facut torturi de clatite, insa niciodata cu crema de dobos.
Cred ca stiti in mare ca nu se face deloc greu.
Mai intai trebuie sa aveti facute clatitele:  http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.ro/2014/01/clatite.html
...maxim 20 de bucati pentru acest tort, asa ca puteti folosi doar jumatate din cantitatea ingredientelor.
Apoi trebuie sa faceti crema de dobos:   http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.ro/2013/12/tort-dobos.html
Folositi exact cantitatile indicate la crema . Pentru un plus de savoare adaugati si 2-3 linguri de Amaretto .
Am o singura poza din momentul asamblarii dobosului de clatite, pentru ca era deja seara si nu se mai intelegea nimic din poze :(
Insa puteti vedea crema si clatitele...ceea ce este suficient :).

Cand asamblati tortul aveti grija sa incepeti cu o clatita la baza si sa incheiati cu crema. Pastrati o cantitate de crema suficienta cat sa finisati tortul.
La final pudrati tortul cu cacao ;).

Lasati tortul  la rece minim 3 ore, apoi puteti sa va infruptati :).
Asa arata in interior :


...iar aici ,alaturi de frisca naturala, e demential :)

Astept cu interes reactii dupa ce l-ati facut ;).
FITI BINECUVANTATI ! :)