Disertatie Apropos De Junk Food
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Nesanatos, adesea iscator de dispute, potolul rapid, la botul calului, junk, mie imi place. Nu neaparat cel din comertul noului socialism cu fata umana, ideile insa, in general.
Stiu ca toti nutritionistii ar zbiera, aoleu prajeala, auci, temperaturi inalte, sa fim seriosi de cand gatesc chinezii prajeli la temperaturi inalte plus MSG la greu si nu e ca au cea mai mica populatie sau medie de viata.
De fapt cheful mi-a venit pe parcursul mai multor zile si a implicat alimente aflate in dotare si ma gandeam, daca as avea, sa zicem, o berarie mai de figuri, cum as modifica nitel ceea ce merge la bere, un junk mai simpatic (da, logic ca ar iesi mai scump).
De fapt poftele mi-au venit jucand un joc al lui Disney mai recent, culmea ca time management e destul de misto si greu, imi facu si pofte, de exemplu de fish & chips (in joc era pestele cu cartofii bagati intr-o bagheta).
Si daca e bal, bal sa fie.
Varianta mea de duzina: batoane de file de cod de Alaska, congelate, paine de Lidl. Cum as face? In primul rand pestele alb (as folosi indubitabil tot cod) l-as face dupa o idee de-a lui Costachel in crusta de sofran si nuci, cartofii i-as blansa apoi praji in ulei de arahide, painea as lua-o de la un evreu de il stiu eu si sosul ar fi un remoulade clasic.
Alta mancare rapida, sigur, la care unii au ajuns la performante maxime, nu ma bag, ar fi o felie de pizza (era sa scriu o felie de bere). A mea, junk, era la Lidl la reduceri o quatro formagi, am imbunatatit-o cu niste branza mucegaita artistic de persoana mea si un salam uscat de porc de la Matache (junk, da).
Ce as imbunatati la o pizza de bere? In primul rand ca aluatul l-as lua (ca reteta, om sau executant) de la cineva priceput si in domeniu, sunt multe persoane pe care le-as niminaliza, dar primii care imi vin in minte sunt fratii Toader cu aluatul lor dospit la rece, integral sau nu.
Musai daca e de bere as pune sosul de rosii nitel mai picant, daca e de local si avem fifi in zona, sa isi ia salata la apa plata.
Cat despre ce as pune deasupra, o branza cu gust mai puternic (nu mozzarella, paleta e larga) si fasii de pastrama de la bulgar, tot usor picante. Poate si cateva masline bune. Asa vad eu o pizza de bere.
Si, fireste, indiferent de local as avea cartofi prajiti cu ou si branza. Din cate stiu eu o singura carciuma (unii ii zic bomba) din Gara de Nord are asa ceva pe meniu. Nu arata asa, dar e combinatia respectiva.
Cum as imbunatati? Pai simplu, in doua variante, de bere sau de cocktail (ori vin alb si sec).
In ambele variante cartofii ar fi posati si apoi prajiti in untura de gasca sau rata (au la Deva la piata).
La varianta de bere peste ou as pune Sriracha (sua Tabasco) si maioneza cu hrean (hai, treaca de la mine si cu Wasabi). Si doua felii de ceva acrisor (muratura, sfecla, de interpretat). Branza ar fi mai imputita, de burduf.
La varianta be, as pune peste ou cateva feliute de trufa alba, putin piper (zic eu alb, dar am carcotasi) iar branza ar fi una cu textura moale si dulceaga (si aici sunt variante destule de ales).
As face si burgeri si chiar mici burgeri si multe, idei sunt, dar stiti cum e, potaia doarme si eu visez.
Si afara ploua ud de azi noapte, bonus, acum bate si un vant rece de te trece si fara bere.
Daca v-am plictisit prea tare tinet cont ca ma descarc pe taste dupa alte nenumarate tepe de la pseudoangajatori despre care promit sa scriu un articol cu nume si date, ca sa nu pateasca si altii ce am patit eu, trebuie doar sa imi fac curaj.
rororo