Din Ciclul Simplu, Ieftin Si Bun - Dovlecei Umpluti
articol scris de grasu64 blog retete-de-mancaruri.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Uleiuri presate la rece, 100% naturale, puteti cumpara de aici: http://www.2e-prod.ro/produse/
Ingrediente:
5 dovlecei
300 g branza de capra
(200g pentru compozitie si 100 de grame pentru ras deasupra)
2-3 oua
1- 2 linguri de smantana groasa
60 ml ulei de floarea soarelui presat la rece Cardinal
400 - 500 ml sos mediteranean Divella
4 - 5 catei de usturoi
marar
sare si piper, dupa gust
Preparare:
Spalam bine dovleceii, le taiem capetele, ii taiem in doua pe lungime si cu o lingurita ii scobim de miez, cu grija sa nu ii gaurim. Pastram miezul dovleceilor, pe care il radem prin razatoarea cu gauri mici.
Intr-o oala incapatoare incalzim doi litri de apa cu putina sare, pana ajunge la fierbere.
Punem cate patru jumatati de dovlecel si le oparim, cam trei minute. le scoatem cu o spumiera si le lasam la scurs. Procedam asa pana oparim toti dovleceii.
Dam prin razatoarea cu gauri mici, miezul de dovlecei. Acelasi lucru facem si cu cele doua sute de grame de branza.
Amestecam branza cu doua linguri de miez de dovlecel ras, cu smantana, mararul taiat marunt, doi catei de usturoi pisati, sare si piper. Punem cate un ou si amestecam bine. *Dupa fiecare ou verificam sa nu fie foarte lichida compozitia. Daca vi se pare ca este prea subtire, nu mai adaugati urmatorul ou.
Intr-un castron amestecam, miezul de dovlecel ras ramas cu 4-5 catei de usturoi pisati, sosul mediteranean, sare, piper si o ceasca de apa.
Intr-o tava de aragaz turnam amestecul cu sos mediteranean si adaugam uleiul.
Trecem la umplerea dovleceilor cu amestecul de branza. Cu o lingurita umplem fiecare jumatate de dovlecel si o punem in tava cu sos.
Dam la cuptorul bine incins, pentru 30-45 de minute.
Scoatem de la cuptor,
radem branza peste dovlecei si mai lasam la cuptor, 5-10 minute.
Scoatem tava de la cuptor.
Servim calzi, cu sosul din tava. Cine doreste poate pune si o smantana de calitate.
* Merg foarte bine si reci sau incalziti la cuptor!
Pofta buna!