Din Categoria Legume Congelate Dupa Fierbere - Mazare
articol scris de valentinaghidculinar blog valentinaghidculinar.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
mazare proaspata
pungi sau cutii din material plastic
Mazarea se poate congela oparita sau in stare cruda.In ambele situatii este foarte gustoasa.Depinde de timpul pe care il aveti la dispozitie.
Mod de preparare:
Congeland legumele avem avantajul sa le putem pregati intr-un timp mai scurt,iar prin congelare isi pastreaza nealterate vitaminele si aromele.
Putem congela mazare,frunze de vita de vie, conopida, broccoli, fasole verde, bame, spanac, loboda, stevie, porumb...
Daca cumparati mazarea pastai,acestea din urma se desfac si se aleg boabele,una cate una.
Cantitatea de mazare obtinuta prin curatarea pastailor se spala ,se lasa sa se scurga si se introduce pentru a se opari putin in apa fiarta(cateva secunde).Se scoate in strecuratoare si se lasa sa se raceasca foarte bine.
Se va ambala in pungi sau in cutii din material plastic in portii care se vor gati o singura data.
Daca doriti sa o congelati in stare cruda,neoparita,mazarea se spala ,se scurge,se zvanta foarte bine si se ambaleaza in pungi sau cutiute din material plastic.
Putem congela mazare,frunze de vita de vie, conopida, broccoli, fasole verde, bame, spanac, loboda, stevie, porumb...
Daca cumparati mazarea pastai,acestea din urma se desfac si se aleg boabele,una cate una.
Cantitatea de mazare obtinuta prin curatarea pastailor se spala ,se lasa sa se scurga si se introduce pentru a se opari putin in apa fiarta(cateva secunde).Se scoate in strecuratoare si se lasa sa se raceasca foarte bine.
Se va ambala in pungi sau in cutii din material plastic in portii care se vor gati o singura data.
Daca doriti sa o congelati in stare cruda,neoparita,mazarea se spala ,se scurge,se zvanta foarte bine si se ambaleaza in pungi sau cutiute din material plastic.